Winnipigeons in Friendly Manitoba

18 juli 2008 Winnipeg

Na een lange nacht in een echt, onvervalst, stilstaand bed, is het tijd om de hoogtepunten van Winnipeg te ontdekken. Bij het ondervragen van de locals zeggen de 'Winnipigeons', zoals Kirsten en ik de inwoners van Winnipeg gedoopt hebben, dat de 'Forks' de place to be is. De Forks is een klein winkelcentrum met buiten een aan de rivier gelegen zondagmiddag-gezellig -met-de-kinderen-en-de-hond-picknicplek. Klinkt spannend natuurlijk, dus gaan we daar maar heen. Na een lekker slenterdagje ontddekken we 's avonds zelfs een klein botanisch parkje. Kirsten ziet mij kijken, weet genoeg en pakt haar boek, terwijl ik mijn geitenwollen biologensokken aantrek. Enkele hoofdstukken voor Kirsten en vele planten voor mij verder trekken we verder naar een cocktailbar in rastastijl, waar we ons in Caribische sferen kunnen voorbereiden op onze reis naar Jasper, die morgen begint.

19 juli 2008 Winnipeg- Jasper

Na een laatste nacht in het huiselijke gesthouse vertrekken we naar het station. Logica is blijkbaar niet het sterkste punt van het openbaar vervoer in Winnipeg, de bussen hebben op zondag een andere bestemming. De chauffeurs lijken bovendien zelf te mogen bepalen hoe ze deze bestemming bereiken. Onder luid geschreeuwde protesten van een in paniek rakende gedesorienteerde blinde en de overige passagiers besluit onze buschauffeur ons via een spontane omleiding dichter bij het station te brengen. Een echte inwoner van het 'Friendly Manitoba', zoals op de nummerborden van alle auto's wordt beloofd!

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer