Flowerpower in de City of Flowers

11 (nee, deze keer vergissen we ons niet!) augustus 2008    Jasper-Vancouver
 
Eindelijk staan we dan voor de allerlaatste keer op het al te bekende station van Jasper. ''You're becoming locals here'', grapt de vrouw achter het loket. We nemen plaats in de laatste trein van onze reis, de trein naar Vancouver. Terug op de rails van onze reis zoals we die gepland hadden... We hebben nog bijna een week, maar het einde van de reis nadert plotseling akelig snel! Die avond picknicken we niet in de trein (we zijn voorlopig wel even klaar met de eeuwige Mr. Noodles met grote scheuten toegevoegde tabasco), we dineren in de restaurantcoupe, inclusief linnen tafelkleed en echt bestek. Door een overvloed aan lege stoelen slapen we 's nachts voor het eerst en het laatst goed in de trein, ieder 3 stoelen in beslag nemend.
 
De reis naar Vancouver is relatief kort: 16 uur later bereiken we de 'City of Flowers', zoals de lovende brochure ons belooft. We zijn zo vaak op de vele gevaren van Vancouver gewezen dat we bijna een sombere, schimmige, verloren en verlaten stad verwachten. De stad komt echter over als een alternatief Toronto: modern, maar met veel groen en  laagbouw met grote tuinen. Kleine, maffe hippiewinkeltjes vullen de ruimte op tussen de vele restaurants waar de kreet 'Organic' blijkbaar de meest hippe kreet is, de bussen rijden op elektriciteit. Om me hierin helemaal thuis te voelen koop ik een beker 'Iron Maiden, the healthiest juice in the world', die mij met de magische krachten van wortels, bieten en spinazie belooft te ontgiften. Ondanks het wereldformaat van Vancouver is de uitstraling veel menselijker en vreedzamer dan Toronto. Nog even 'chillen in Vancouver', voordat we naar Vancouver Island varen!

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer