No crap but crab

24/07/2008 Prince George-Prince Rupert

Met halfwakkere maar wijd opengesperde ogen probeer ik in het ochtendgloren op weg naar Prince Rupert enig teken van 'wildlife' te bespeuren. Ochtendgloren gaan over in middagzon, ongeduld begint toe te slaan. Gelukkig hebben we genoeg andere mogelijkheden tot vermaak meegenomen en een ruime voorraad 'transfatfree' water ( transvet schijnt DE nachtmerrie van alle Canadazen te zijn, ondanks intensief zoeken hebben we nog geen producten met transvet in handen gehad). S middachs is het dan einelijk zover; we zien voor het eerst in ons leven een wilde zwarte beer, fotogeniek rondhuppelend in een veld met witte bloemen. Uiteraard hebben we geen camera bij de hand. Even later volgen nog een eland, een hert en vele adelaars.

Aangekomen in Prince Rupert worden we verwelkomd in een bijzonder schoon, leuk en knus hostel. We laten onze uitgaansplannen varen wanneer we het kampvuur zien, inclusief live gitaarmuziek. We krijgen meteen een plastic tas aangereikt. De inhoud ruikt naar zee, voelt hard en puntig aan en blijkt versgevangen crab te zijn. Enigszinds vervreemd breken we de schaal open en ontdekken verrast waarom crab tot de lijst van delicatessen behoort. Het is heerlijk!

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer