bergen? Nee... BERGEN!

20 juli 2008 Jasper

Na ons ruim 25 uur letterlijk en figuurlijk te hebben vergaapt aan de huisjes in de pracht en praal van de prairie tussen Winnipeg en Jasper, vallen onze monden pas echt open bij het zien van de eerste besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains. Kirsten ziet vandaag voor het eerst in haar leven een besneeuwde bergtop van beneden af, ik vraag me voor het eerst in mijn leven af of ik wel mag zeggen dat ik in de bergen ben opgegroeid.

Onze eerste slaapplek in Jasper vinden we in het Bed and Breakfast (zonder breakfast) van Gloria, een bijzonder aardige dame die ons hoogstpersoonlijk van het station op komt halen in haar paarse sportwagen. Het is er schoon, comfortabel en aan nuttig leesvoer op de WC is gedacht: we kunnen troost en herkenning zoeken in de leerzame levenslessen van Dr. Phil en lachen om de wijze woorden in de 'Condensed Chickensoup for the Soul'.

21 juli 2008 Jasper

Omdat Gloria vanacht geen plek voor ons heeft, verhuizen we naar een tweede Bed and Breakfast, beheerd door Debby, wederom een bijzonder hartelijke en moederlijke vrouw. Gloria en Debby zijn niet de enigen die het idee hadden dat de logeerkamer niet alleen ruimte biedt voor kleinkinderen: Heel Jasper rust op het Bed and Breakfast concept. Het vinden van huizen zonder B&B bordje aan de straatzijde was moeilijk te vinden.

Nadat we Jasper zelf, twee winkelstraten en een woonwijkje groot, wel zo'n beetje gezien hebben, besluiten we om de wildernis in te trekken. Het is moeilijk kiezen  uit de vele wandelpaden (iedere bestemming in de wijde omgeving lijkt ons wel de moeite waard), dus trekken we maar gewoon onze stoute wandelschoenen aan om een eind te lopen. In ons achterhoofd vrezend maar toch stiekem een beetje hopend dat we een beer tegenkomen, of een andere vorm van 'wildlife'. Jammergenoeg hebben de beren, elande, rendieren, wasberen en al hun vrienden unaniem besloten ons pad te ontwijken. Alleen een verdwaalde eekhoorn kruist ons pad. Aangezien we wat het wild betreft geen wilde dingen meemaken in het bos, genieten we maar van de rust van een prachtig en vredig meertje. De stilte wordt alleen onderbroken door vogels die voor ons behoorlijk exotisch klinken.

Om bij te komen van onze wilde tocht door de woeste bergen lopen we tenslotte, om te vieren dat we nog in leven zijn, zingend door de buitenwijken van Jasper. Na de stad op deze manier onveilig te hebben gemaakt kunnen we alvast dromen over de schijnbaar prachtige treinreis in de richting van de westkust, naar Prince Rupert.

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer