A10 versus Icefield Parkway

8/08/2008 Canmore

'Maar tulpenvelden zijn toch ook mooi?'' , probeert Ed ons te troosten terwijl we onderweg naar Jasper over de 1 na mooiste snelweg ter wereld rijden: de Icefield Parkway. Nietiger dan hier kan een Nederlander zich niet voelen. De gehele Parkway is een foto waard, ieder meer lijkt blauwer dan het vorige. Het Peyto-lake doet het wereldberoemde maar lang niet zo spectaculaire lake Louise verbleken. Ook onze tweede zwarte beer ontmoeten langs deze weg, al zien we slechts zijn oren en het puntje van zijn snuit.

We stoppen om naar de Athabasca-Glacier te lopen, de grootste gletsjer van de Rocky Mountains. We voelen de ijskoude en ijle lucht op de gletsjer, de eerste gletsjer die we van dichtbij kunnen meemaken. Na deze 6 uur durende autodroom zijn we weer terug in het ondertussen oude en vertrouwde Jasper, dat voor de derde keer ons tussenstation is.

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer